Visionen werden Wirklichkeit.

Die erste praxistaugliche Lösung für die BIM-gerechte Planung in
der Elektroinstallationsbranche.

BIM@OBO video

BIM@OBO: DE NIEUWE STANDAARD VOOR HET E-ONTWERPEN.

Met BIM@OBO kunnen ontwerpers, architecten en installateurs snel, soepel en duurzaam, BIM-conforme ontwerpen voor de elektrotechnische installatie realiseren. Daarbij profiteren de gebruikers van een volledig nieuw en op hun wensen aangepast BIM-aanbod, dat voor effectieve ondersteuning zorgt gedurende alle fasen van de Building Information Modeling.

Uw voordelen in één oogopslag

  • Autodesk Revit plug-in voor directe download van systemen in Revit
  • Omvangrijke productsysteemfamilies voor minder ontwerpwerkzaamheden
  • Intuïtief modelleren dankzij automatische en handmatig plaatsbare vormstukken
  • BIM-bibliotheek met alle vormstukken die direct kunnen worden gedownload in verschillende formaten.
  • Actuele en compacte digitale gegevens, ook in IFC-formaat
  • Permanente doorontwikkeling en optimalisatie

BIM@OBO: de nieuwe vorm van digitaal ontwerpen

De nieuwe BIM@OBO plug-in

Building Information Modeling opnieuw uitgevonden: met de nieuwe BIM@OBO plug-in neemt u de OBO-productwereld direct in uw Revit op. U bespaart moeizaam zoeken en plaatsen van losse componenten en kunt in plaats daarvan na het aanmelden direct het voor u passende systeem in Revit laden en starten. 

Het nieuwe BIM@OBO Web

De snelste route naar een BIM Object. Navigeer eenvoudig naar het artikel of zoek op artikelnummer, kies het benodigde formaat en download dit direct.

 

How-To: BIM

 
 

Service

 

FAQ

Wat is BIM?

De afkorting BIM staat voor Building Information Modeling (bouwinformatiemodellering) en is het uitgangspunt voor de digitale transformatie van de bouwindustrie. In BIM worden met gespecialiseerde software-tools digitale gebouwmodellen ontwikkeld, met informatie aangevuld en voor het gebruik bij latere werkzaamheden beschikbaar gesteld. Op deze manier kan het als een digitale tweeling van een echt bouwproject worden gezien, dat alle informatie bevat en aan alle deelnemers ter beschikking kan worden gesteld.

Waar vindt ik de oude BIM-gegevens?

Wanneer u het door u gewenste product heeft gekozen, klikt u op de tab "3D gegevens"

 

Aansluitend kiest u het gewenste bestand.

Waarom heb ik een plug-in nodig?

De samen met professionele ontwerpers ontwikkelde BIM@OBO plug-in helpt u bij de efficiënte BIM-conforme planning van uw elektrotechnische installatie. Dankzij de direct in uw Autodesk Revit opgenomen plug-in vindt u snel het voor u beste systeem. Bovendien kunt u er altijd van op aan dat de beschikbaar gestelde informatie altijd up-to-date is. Tenslotte kunnen ook nog direct uit het BIM-model onderdelenlijsten worden gegenereerd.

Contactpersoon

Uw contact bij OBO

Wij breiden ons BIM-aanbod constant uit. Daarbij hechten wij grote waarde aan de geschiktheid voor de praktijk. Wij helpen u graag bij het nog sneller uitvoeren van uw ontwerpwerkzaamheden. Stuur ons uw vragen en speciale wensen over het onderwerp BIM binnen de elektrotechnische installatie. Wij nemen uw opmerkingen serieus en houden daar rekening mee bij onze verdere ontwikkelingen.

Uw BIM@OBO team

Mail aan BIM@OBO verzenden