print

1 april: 40 jarig jubileum Herman Hutten


01 - 04 - 2014
Overijsselse ondernemer Herman Hutten viert 40 jaar ondernemerschap op grapdag 1 april
Hardenberg, 1 april 2014: Veertig jaar geleden op 1 april 1974 richtte Herman Hutten uit Beerzerveld zijn eigen bedrijf Hutten Metaal bewerking op. Nu veertig jaar verder is Hutten op 67 jarige leeftijd nog steeds volop actief in het bedrijfsleven en hebben vele bedrijfsactiviteiten branches de revue gepasseerd.
 
Wat begon als een klein metaalbedrijf bij zijn vader in de schuur groeide uit tot een goedlopend groot staalbedrijf in Beerzerveld. Door de jaren groeide de portefeuille aan bedrijven, panden en participeerde Hutten in nog meer bedrijven. Van motoren tot zwembaden, keukens tot banden, de diversiteit was groot en de bedrijven kleurrijk. De bedrijven werden verenigd in wat later de Hutten Group werd en ook landsgrenzen hielden Hutten niet tegen. Kort na de val van de muur ging hij naar Oost Duitsland en kocht daar een staalbedrijf. Later werden daar hekwerkbedrijven en projectmatige bouw aan toegevoegd.
 
In de jaren daarop werden bedrijven in Roemenië opgestart en zelfs het Hutten Ralley Team werd leven in geblazen. Met het laatste deed Herman Hutten en team zelfs 4 keer mee aan de bekende Dakar Rally. Je zou kunnen zeggen dat het de afgelopen 40 jaar nooit saai is geweest.
 
Anno 2014 zijn vele bedrijven verkocht en sommige zelfs verloren gegaan maar de Hutten Group bestaat en de bedrijven zijn volop actief. Hutten Metaal is sinds 2000 eigendom van zoon Wim, die het zelfstandig verder uitbouwde, maar het kleinere staalwerk wordt nog steeds binnen de groep maar nu in Roemenië gefabriceerd. Hutten zelf staat aan het hoofd van de verschillende bedrijven. De grootste tak is nu het bandenvernieuwingsproces. Met een hoofdvestiging in Hardenberg en een zusterbedrijf in het Duitse Leipzig biedt OBO Banden werk aan 60 personen. In totaliteit werken er 100 mensen binnen de Hutten Group.
 
Vanochtend werd onder een valse afspraak Hutten naar OBO Banden gelokt en mocht daar een kunstwerk ter ere van het 40 jarig jubileum onthullen. Hardenbergse kunstenares Wilma Wendt maakte een schilderij over de levensloop van het bedrijf. In bijzijn van zijn vrouw en stille kracht Hilly Hutten nam hij het object in zich op en was er een kleine bijeenkomst.
 
Proost en op naar het volgende jubileum!

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?