print

Bandenvernieuwing in trek tijdens Agrotechniek Holland 2014


22 - 09 - 2014
OBO Banden brengt oude bekende opnieuw onder  de aandacht. Met succes!
Hardenberg, 19 september 2014: Met ruim 3.000 meer bezoekers dan in 2012 trok de tweejaarlijkse AgroTechniek Holland in Biddinghuizen nu ruim 55.000 bezoekers. Onder de 260 deelnemende exposanten zat ook deze editie bandenvernieuwer OBO Banden B.V. uit Hardenberg. Zij brachten met succes een bestaande techniek opnieuw onder aandacht.
 
Schoudervernieuwing 
De publiekstrekker van OBO Banden was een band in de maat 1050/50R32 waarbij de techniek schoudervernieuwing is toegepast. Deze brede band wordt voornamelijk gemonteerd onder landbouw getrokken voertuigen zoals giertanks. Bij normaal gebruik slijt voornamelijk het loopvlak aan de buitenzijde van de band, ook wel de schouderzone genoemd. OBO Banden biedt een techniek wat alleen dit gedeelte voorziet van een nieuwe profiel als de band gesleten is. Op deze manier is niet alleen vervanging van de gehele kostbare band uit te stellen maar hoeft zelfs de al goedkopere variant, bandenvernieuwing, niet als geheel uitgevoerd te worden maar spaart men ook nog eens op materiaalkosten. Met een schoudervernieuwing kan de band daarna als geheel gebruikt worden en verder slijten. Als de band vervolgens over het hele loopvlak versleten is, kan OBO Banden de band alsnog in zijn geheel vernieuwen.
 
Positiviteit onder bezoekers
Onder de bezoekers, waarmee de vertegenwoordigers van OBO Banden B.V. spraken, was de stemming goed en men is positief over het gevarieerde aanbod mechanisatieproducten tijdens de beurs. Het aanbod aan vernieuwde banden was door de Hardenbergse bandenvernieuwer hierop aangepast. Naast de maat 1050/50R32 konden bezoekers de populaire maten zoals 23.5R25 EM loader / dumper als warmvernieuwing in twee profielen en de Agri transportbanden 24R20.5 transport+ en 445/65R22.5 als vernieuwde band bekijken. Bandenvernieuwing is een techniek die reeds lange tijd bestaat maar welke laatste jaren weer in populariteit stijgt mede door hoogstaande kwaliteit, een gunstige prijsstelling en een vergroting in het duurzaamheidsbewustzijn. 
 

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?