print

Een animatiefilm over bandenvernieuwing


29 - 08 - 2014
Informeren is leren: een Animatiefilm over bandenvernieuwing
OBO Banden presenteert animatiefilm over het principe banden vernieuwing
 
Na een lange succesvolle samenwerking op o.a. de bandenbeurs in het Duitse Essen, brengt OBO Banden met kunstenaar Randy van Lingen een tekenfilm over het proces van bandenvernieuwing.
 
Randy is gevraagd om op een simpele manier uit te leggen wat bandenvernieuwing in houdt en wat de voordelen zijn. In de film wordt een boer gevolgd die zijn tractorband laat vernieuwen.
 
Het doel wat OBO nastreeft met de film, is om bandenvernieuwing op deze manier toegankelijk te maken voor een breder publiek en uit te leggen wat de voordelen zijn. Het prijsvoordeel en het duurzaamheidsaspect worden eenvoudig in beeld gebracht om duidelijk te maken wat bandenvernieuwing is en wat het voor een bedrijf of een particulier kan betekenen.
 
In 1990 is Randy van Lingen begonnen als professioneel freelance kunstenaar/illustrator. Gedurende die periode heeft hij bij diverse bedrijven gewerkt zoals reclamebureaus, uitgeverijen en particuliere opdrachtgevers en organisaties.
 
Naast zijn commerciële opdrachten blijft de geboren Almeloër werken aan zijn vrije schilderijen en objecten. Hij kiest ervoor om zijn uitdaging te zoeken in de materiaalsoort en de dimensies, waardoor hij telkens tot een nieuwe manier van dingen creëren komt.
 
Door zijn tomeloze fantasie en zijn fabelachtige schildertechniek hebben zijn schilderijen een eigen en kenmerkende stijl.


Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?