print

Mechanisatie Businessdagen Noord 2012


08 - 11 - 2012
OBO Banden B.V. te Hardenberg is een productiebedrijf van meer dan 50 jaar oud. Haar kernactiviteiten zijn het repareren- en vernieuwen van groot formaat banden voor langzaam-rijdende voertuigen middels de productiemethodes koudzool, die-hard, en volvorm. Het personeelsbestand bestaat uit 50 werknemers. De zusterbedrijven zijn OBO Reifen in Duitsland en OBO Tyres in Roemenië. Het bedrijf is één van de weinige ondernemingen in Europa die de capaciteiten bezit om speciaal banden te voorzien van een nieuw en op maat gemaakt profiel.
 
OBO Banden biedt uitsluitend via de bandengroot- en vakhandel haar producten aan in Europa. De producten zijn bestemd voor de zakelijke en consumenten markt. De markt waarop OBO Banden zich begeeft betreft een niche markt. Het betreft voornamelijk banden vernieuwingen en reparaties op het gebied van landbouw, industrie, recreatie en grondverzet. De werkwijze geeft banden een 2e leven of een langer leven tegen de helft van de kosten van de aanschaf van nieuwe banden. Binnen de Nederlandse markt heeft OBO Banden een marktaandeel boven de 90%.
Aan het einde van dit jaar kunnen wij een nieuwe EM productie lijn in gebruik gaan nemen en zullen de maten 23.5R25 en 26.5R25 in de warmvernieuwing gaan maken.
 
Obo Banden wil graag door middel van de Mechanisatie Businessdagen Noord (27, 28 en 29 november 2012) de eindgebruikers van de banden vak- en groothandels beter informeren over het repareren en vernieuwen van banden. Wij kiezen voor deze gelegenheid omdat veel mensen uit de Landbouwmechanisatie branche deze beurs zullen bezoeken en wij samen met Heuver hen kunnen vertellen over de mogelijkheden van Obo. In het verleden hebben wij eerder goede ervaringen gehad met de Mechanisatie Businessdagen, maar aangezien wij sinds 2004 alleen nog rechtstreeks leveren aan de banden vak- en groothandels hebben wij alleen nog in samenwerking met hen een informerende functie. 

De vakbeurs Mechanisatie Businessdagen Noord in Evenementenhal Hardenberg brengt 3 dagen lang de wereld van landbouwmechanisatie komend najaar bij elkaar. Op een zakelijke, professionele en gastvrije wijze kunt u informatie uitwisselen, contacten leggen en inspiratie opdoen tijdens dé oriëntatie- en aankoopvakbeurs van het noorden voor mechanisatie en techniek.


Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?