print

Magna Tyres start bandenproductie bij OBO Tyres


16 - 01 - 2018
Magna Tyres Group is erg blij met de start van de Magna banden productie in de OBO fabriek in Hardenberg, Nederland. Tijdens de “grand opening” op 11 januari j.l. onthulden Michael de Ruijter (CEO Magna Tyres Group) en René de Vent (wethouder van de gemeente Hardenberg) de eerste Made in Holland band in het bijzijn van internationale pers en klanten.
 
Dit is een enorme ontwikkeling voor Magna Tyres Group en een belangrijke mijlpaal in de historie van ons bedrijf, benadrukte Michael de Ruijter. De uitbreiding is belangrijk want we worstelen met de levermogelijkheden vanwege de sterk groeiende vraag voor Magna banden. We hebben zwaar geïnvesteerd in de fabriek in Hardenberg en daarbij de productiecapaciteit significant vergroot om aan de toenemende vraag naar ons populaire merk te kunnen voldoen. Het biedt ons nieuwe verkoopmogelijkheden en onze wereldwijd groeiende klantenbasis zal veel van deze uitbreiding kunnen profiteren. Aanvullende investeringen zijn al gedaan om de capaciteit nóg verder te vergroten.
 
Men vraagt zich wellicht af of het economisch rendabel is om nieuwe banden in Nederland te maken. Peter Schrijver, OBO’s General manager, legt het uit. “Het antwoord zal u niet verbazen, u bent vandaag immers getuige van de start van de Europese productie. Onze efficiëntie, de lagere transportkosten en lagere importheffingen maken het zeer verantwoord om hier lokaal te produceren en te investeren in meer productiecapaciteit”. Vanaf vandaag zijn Magna MA02, M-Terrain en AG24 “Made in Holland” beschikbaar en wij zijn erg trots op dit bereikte resultaat. 

 

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?