print

OBO Banden bijdrage Reifen Essen uit de Kunst!


05 - 06 - 2014

Kunstig hergebruik van versleten banden en uitbreiding verkoopteam speerpunten OBO Banden tijdens Reifen Messe

Hardenberg, 2 juni 2014:  Bandenvernieuwingsbedrijf OBO Banden uit Hardenberg exposeerde in de week van 27-30 mei 2014 tijdens de Europese banden beurs in het Duitse Essen; de Reifen Messe.  Met een locatie in de galerij van het beursgebouw  kwamen vele bezoekers langs de stand van de Nederlandse bandenvernieuwer. Wat  men daar aan trof was zeker hergebruik van gebruikte banden, zoals de core business van OBO Banden is, maar wel over een heel andere boeg. Op de stand stond een 2,5 meter hoge adelaar gemaakt van banden ontworpen door de Nederlandse prijswinnende kunstenaar Randy van Lingen.
 
Verkoopteam uitbreiding
Wie de stand bezocht stond nog een verassing te wachten; 2 nieuwe leden van het verkoopteam maakten hun opwachting en konden direct aan de slag. Alfred van Dijk en Arno Blommerde zijn allebei geen onbekenden in de banden industrie en hadden hun eerste werkdag op de Reifen Messe. In totaal starten er deze week 4 verkoopmedewerkers bij OBO Banden en OBO Reifen.
 
Kunstenaar van Lingen uit  Almelo had naast het beeld van de adelaar nog enkele kunstwerken meegenomen waaronder een grote leeuwenkop op een oranje wand. Daarmee werd met een knipoog het startschot gegeven voor het WK voetbal en gerefereerd aan de veelbesproken finales tussen de Duitse  adelaar en de Nederlandse leeuw. Het voetbal thema werd doorgevoerd in de sportsbar op de stand. De kunstwerken gooiden hoge ogen en de stand werd veelvuldig bezocht en gefotografeerd. 
 
OBO Reifen app
De lancering van de OBO Reifen app was tevens een succes. Deze Duitstalige analyse app laat gebruikers zien of een band nog gerepareerd of vernieuwd kan worden om zo in de kosten te sparen en het milieu te ontlasten. Vele bezoekers hebben de app direct gedownload en bedrijven zich aangemeld als dealer.
 
Directeur Herman Hutten blikt tevreden terug op de beurs. “We wilden ons vooral onder de aandacht brengen in Europa, dat is door de banden sculpturen en het enthousiaste team uitzonderlijk goed gelukt. Een stap verder op de Europese industriële banden markt”
 
Enkele gelukkige bezoekers ontvingen een gepersonaliseerd rubberen schilderij gemaakt door Randy van Lingen van Surrea Design. 


Medewerkers OBO Banden en kunstenaar Randy van Lingen, Surrea Design

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?