print

OBO Banden grootste bandenvernieuwer landbouw en industrie


06 - 04 - 2012
OBO Banden grootste bandenvernieuwer landbouw en industrie 

Met de overname van een complete Europresslijn van een Zuid Europese bandenfabrikant eerder vorige maand is OBO Banden in Hardenberg op gebied van landbouw en industrie, Europa’s grootste bandenvernieuwer geworden.

OBO Banden was al Nederlands enige bandenvernieuwer op het gebied van langzaamrijdend verkeer maar pakt nu een leidende positie in Europa. Het bedrijf repareert en vernieuwt banden van groot formaat uit de sectoren landbouw, grondverzet en industrie. Met de overname van de productielijn aan persen zegt OBO banden eindelijk haar wensen te hebben vervuld. Directeur Herman Hutten: “Destijds was het bedrijf in het nabij gelegen Beerzerveld gevestigd maar is in 2006 naar het nieuwe bedrijventerrein in Hardenberg verhuisd.” Ook in een nieuwe fabriek moet geïnnoveerd worden. Hutten is al geruime tijd bezig een overname voor te bereiden en is blij met dit succes: “Met deze lijn kunnen nu ook banden tot een doorsnede van 2 meter groot op onze volvorm afdeling vernieuwd worden. We hebben nu een totaal uitgeruste machinefabriek om de Europese vraag aan te kunnen.”

Met de overname verwacht OBO banden 20 extra arbeidsplaatsen te creëren in Hardenberg. OBO banden neemt al geruime tijd deel aan werk traject met de gemeente Hardenberg. Hierbij worden lang-werklozen geholpen aan een passende baan. Diverse succesvolle matches zijn bij OBO banden gemaakt waarbij beide partijen gelukkig zijn met het resultaat: een vaste baan.

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?