print

OBO Banden importeur Techking banden in Europa


14 - 01 - 2015
Ultiem groen bandenconcept op de Europese markt

Hardenberg, 6 januari 2015: Na ruim 50 jaar alleen grote gebruikte banden te hebben vernieuwd lanceert OBO Banden in januari 2015 een nieuw bandenconcept op de Europese markt. Nieuwe banden van het Chinese merk Techking worden verkocht met een  tweede leven concept.
 
Statiegeld
“Het tweede leven concept, zoals alleen OBO Banden dit kan bieden, bevat 3 unieke elementen die geen bandenleverancier in Europa evenaart”, schetst directeur Herman Hutten. “Bij de verkoop van een Techking band ontvangt de koper 3 belangrijke extra’s.” “Dit zijn 1.) 5 jaar garantie op de nieuwe de band door OBO Banden, 2.) een terugkoop garantie en 3.) een vernieuwbare kwaliteitsband en daardoor zeer duurzaam.” De terugkoopgarantie kan gezien worden als een soort statiegeld; na het gebruik van de band lever je de versleten band in en krijg je er  een gegarandeerd geld bedrag voor terug óf je laat je band vernieuwen en bespaart zo geld. Duurzaamheid die winstgevend is. Dat is de nieuwe trend.
 
Het is voor beide banden producenten een welkome aanvulling op een reeds bestaand assortiment. “We kozen voor het Chinese merk Techking omdat we na anderhalf jaar intensief testen erover eens zijn dat dit merk banden levert die van hoogwaardige kwaliteit zijn dat we de banden na het eerste leven ook kunnen vernieuwen.” Vervolgt Hutten. “Het zijn banden zoals we die in Europa gewend zijn”
 
Nieuw & Vernieuwd
De bandenvernieuwer zag dat de populariteit van bandenvernieuwing op de industriële markt toenam, en de aanvoer van versleten banden(karkassen) afnam. Door het grote aanbod van Chinese banden die vaak niet te vernieuwen zijn, bleven er alleen maar Europese karkassen over die voor een 2e leven in aanmerking kwamen. Om toch de markt te bedienen en zichzelf uiteindelijk weer te voorzien van een goede aanvoer van karkassen  bedacht OBO Banden het tweede leven concept. Met Techking heeft OBO Banden een waardige kwaliteitspartner in haar duurzaamheidsfilosofie.
 
Werkgelegenheid
Met de nieuwe activiteiten op de bandenmarkt verwacht OBO Banden een forse toename in het personeelsbestand. Met name de afdelingen verkoop en logistiek zullen op korte termijn uit gaan breiden en op termijn zal er ook een stijging in de productie plaatsvinden.
 
OBO Banden
OBO Banden heeft ruim vijftig jaar ervaring met het vernieuwen en repareren van banden voor speciale doeleinden. In eigen fabriek worden bestaande, goedgekeurde karkassen voorzien van een speciaal profiel dat volledig voldoet aan de aard van uw werkzaamheden. Zij vernieuwen in basis banden voor langzaam rijdend verkeer voor landbouw, gazon, grondverzet en industrietoepassingen.

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?