print

OBO Banden introduceert eerste nieuwe band


26 - 02 - 2015
Een 24R20.5 met uitgekiend profielontwerp en 24 MM profieldiepte
 
Hardenberg, 20 februari 2015: Op 20 februari 2015 introduceert OBO banden haar eerste volledig nieuwe band, de 24R20.5 Transport HD. ‘We merkten dat er veel behoefte in de markt is aan een 24R20.5 met een open profiel, gericht op transport. Daarom hebben we een nieuw profiel ontwikkeld dat precies aan deze vraag voldoet’, aldus Eef Brinks commercieel manager bij OBO. De op een nieuw karkas ontwikkelde 24R20.5 Transport HD heeft een extra 24mm diep open center profiel. De nieuwe band heeft optimale tractie door een uitgekiend profielontwerp. Hij heeft het hoogste draagvermogen in zijn klasse (178D/7500 kg) en is een Heavy Duty allrounder die geschikt is voor vele toepassingen.
 
OBO banden heeft ruim 50 jaar ervaring met het repareren en vernieuwen van banden voor speciale doeleinden. In eigen fabriek worden banden van groot formaat uit de sectoren landbouw, gazon, grondverzet en industrie gerepareerd en vernieuwd.
 
Speciaal ontwikkeld rubbercompound               
De band is niet rijrichting gebonden en door de brede comfortzone zorgt hij voor uitstekend rijgedrag. Het open profiel en de afgeronde nokken zorgen ervoor dat de band goed lost en de ondergrond minimaal beschadigt. Speciaal voor de Transport HD is er een nieuwe rubbercompound ontwikkeld die uitermate geschikt is voor zware toepassingen. Een betere warmte afvoer en verbeterde weerstand tegen slijtage en inrijdingen garandeert een lange levensduur.
 
Gerecycled én nieuw
De band is her-profileerbaar.  Vanzelfsprekend zijn de bestaande karkassen in de OBO mal met het nieuwe profiel te vernieuwen. Daarnaast is het nieuwe profiel ook leverbaar op een nieuw karkas. Behalve voor vernieuwing van banden, kunnen klanten dus voortaan ook terecht bij OBO voor een geheel nieuwe band!
 
Logisch gevolg
Sinds OBO vorig jaar de 24R20.5 Transport+ op een nieuw, door OBO ontwikkeld, karkas lanceerde, nam de verkoop een vogelvlucht. Bijna 1.000 banden werden er verkocht in binnen- en buitenland. De Transport HD is dan ook een logisch gevolg op het succes van de Transport+. Een doordacht en slijtvast profiel, gericht op de alsmaar groeiende behoefte aan meer asfaltkilometers en hogere snelheid in het loon- en dumperwerk.
 
Hoge kwaliteit tegen scherpe prijs
Versleten banden hoeven niet weggegooid te worden maar krijgen bij OBO een nieuw profiel voor een tweede leven. Hierdoor hoeven minder nieuwe grondstoffen aangeboord te worden. Dit betekent natuurlijk een winst voor het milieu. Door hergebruik van het karkas is er een besparing op grondstoffen waardoor de prijs van de vernieuwde band zeer aantrekkelijk is. Een hoge kwaliteit tegen zeer scherpe prijs.
 
Contact
De 24R20.5 Transport HD is uit voorraad leverbaar en wordt aangeboden via de VACO bandenspecialisten in Nederland en België. Voor vragen, advies of verkooppunten kijk op www.obo.nl of bel naar 0523 – 251332.


Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?