print

OBO Banden presenteert nieuwe band tijdens Matexpo


06 - 08 - 2015
Nederlandse bandenvernieuwer komt met een uniek nieuw transportprofiel
 
         Hardenberg, 5 augustus 2015:  Tijdens de 36ste internationale vakbeurs voor machines en materieel voor de bouwnijverheid, de industrie en het milieu, Matexpo in België presenteert OBO Tyres een nieuwe band voor de zakelijke markt. Het betreft een transport band in de maat 24R20.5 genaamd 24R20.5 Transport HD en is een antwoord op de alsmaar groeiende behoefte aan meer asfaltkilometers en hogere snelheid in het loon- en dumperwerk.
 
Het is een eerste compleet nieuw geproduceerde band die door de bandenvernieuwer op de markt wordt gebracht. De band onderscheidt zich onder andere door een 24 mm diep en open profiel waarbij er een optimale balans is tussen comfort en tractie.  ‘We merkten dat er veel behoefte in de markt is aan een 24R20.5 met een open profiel geschikt voor transport. Daarom hebben we zelf een nieuw profiel ontwikkeld dat precies aan deze vraag voldoet’, aldus Eef Brinks commercieel manager bij OBO Tyres. De op een nieuw karkas ontwikkelde 24R20.5 Transport heeft het hoogste draagvermogen in zijn klasse (178D/7500 kg) en is een Heavy Duty allrounder die geschikt is voor vele toepassingen.
 
            Optimaal rijgedrag               
            De band is niet rijrichting gebonden en door de brede comfortzone zorgt hij voor uitstekend rijgedrag. Het open profiel en de afgeronde nokken zorgen ervoor dat de band goed lost en de ondergrond minimaal beschadigt. Speciaal voor de Transport HD is er een nieuw rubbercompound ontwikkeld die uitermate geschikt is voor zware toepassingen. Een betere warmte afvoer en verbeterde weerstand tegen slijtage en inrijdingen garandeert een lange levensduur.
 
            Nieuw & Vernieuwd
            De band is helemaal nieuw en daarmee een uitzondering in het productengamma van de Nederlandse bandenvernieuwer die normaliter alleen versleten banden voorziet van een nieuwe profiellaag. In 2014 kwam er al een ander 24R20.5 profiel genaamd Transport+ op een nieuw karkas op de markt. De Transport HD is een welkome aanvulling in deze transportlijn. Vanzelfsprekend zijn bestaande karkassen ook in de OBO mal met het nieuwe profiel te vernieuwen. Behalve voor vernieuwing van banden van groot formaat, kunnen klanten dus voortaan ook terecht bij OBO voor een geheel nieuwe band!
 
            Duurzaamheidsfactor 10
            Versleten banden hoeven niet weggegooid te worden maar krijgen bij OBO Tyres een nieuw profiel voor een tweede leven. Een techniek waarbij minder nieuwe grondstoffen gebruikt worden waarbij de kwaliteit gewaarborgd is. Dit betekent naast een lagere prijs een enorme winst voor het milieu.

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?