print

OBO Banden repareert banden voor grootste sluis ter wereld


25 - 04 - 2012

Niet alledaagse banden voor OBO.....

deze banden worden niet gebruikt onder machines, maar als fender  in de haven. Met de reparatie van de speciale banden onderstreept OBO elke reparatie tot 3 meter aan te kunnen in de fabriek in Hardenberg. De bandenmaat, 36.00-41 zorgt ervoor  dat de diameter van elke wielfender 2,90 m bedraagt.
 
Dit type fender is aangebracht op de hoeken van de invaaropeningen aan bovenhoofd en benedenhoofd. Op deze plaatsen werd telkens een stel van 5 boven elkaar geplaatste draaibare wielfenders aangebracht, over een totale hoogte van 10,70m. Elke wielfender bestaat uit een velg waarop een rubberen band gevuld met lucht onder een druk van 5,6 bar is gemonteerd.
Bij aanvaring wordt de energie opgenomen door indrukken van de rubberen band, gecombineerd met het induwen van de velg in het fenderhuis.
 
De Berendrechtsluis is een sluis in het uiterste noorden van de haven van Antwerpen. Ze vormt samen met de Zandvlietsluis een sluizencomplex tussen de Westerschelde en het Kanaaldok B2.
 
De Berendrechtsluis heeft een lengte van 500 m, een breedte van 68 m en een diepte van 13,58 m en is daarmee momenteel de grootste sluis ter wereld, zelfs groter dan de sluizen die zich op het Panamakanaal bevinden. Vóór de voltooiing van de Berendrechtsluis in 1989 was haar zustersluis, de Zandvlietsluis de grootste ter wereld.

Wielfender huidig 1989 Wielfender huidig Heftruck Transport
Wielfender 1989                           Huidige wielfenders                     Heftruck                                         Transport                                     

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?