print

Eerste resultaten OBO tracks veelbelovend


05 - 11 - 2018

OBO Tyres heeft sinds het begin van dit jaar dé oplossing voor landbouwvoertuigen op zoek naar de perfecte combinatie tussen de best mogelijke prestaties en de laagste kostprijs per uur.

OBO Tyres ontwikkelde de techniek en investeerde in het benodigde machinepark om versleten tracks te voorzien van een betrouwbaar nieuw loopvlak. Door het gebruik van hoogwaardig kwaliteitsrubber wordt een duurzaam en rendabel tweede leven van de kostbare tracks gegarandeerd. Het aantal nokken, de nok-hoek, nok-lengte en de ideale tussenruimte worden op specifieke klantwens aangebracht. Om ervoor te zorgen dat afnemers optimaal profiteren worden de prestaties van de track nauwlettend gevolgd door OBO Tyres in samenwerking met experts en de afnemers zelf. Het in Nederland gevestigde loonbedrijf van Dun B.V. is een afnemer die gebruik maakt van de OBO Tracks. Het bedrijf verricht werkzaamheden in o.a. de akkerbouw en de groente- en bollenteelt. Een Ploeger AR-4W is uitgerust met 2 OBO Tracks welke dagelijks intensief wordt ingezet. De eerste prestaties zijn bekend en spraken daarom met deze afnemer om zijn bevindingen omtrent het gebruik van de tracks te analyseren:


OBO Tyres: Waarom heeft u besloten om OBO Tracks te monteren onder uw Ploeger?
Afnemer: Ik ken OBO Tyres al een tijdje en weet zodoende dat dit bedrijf bekend staat om hun kwaliteit. De doorslaggevende factor was dat OBO een maatwerk product levert. Daarnaast zijn de vele voordelen geboden door OBO belangrijk geweest in de keuze voor een OBO Tracks.

OBO Tyres: Voor welke doeleinde worden de tracks gebruikt? En hoe presteren ze tot nu toe?
Afnemer: De tracks zijn gemonteerd op een Ploeger en worden ingezet voor het rooien van aardappelen op het land. Tot nu toe is er ruim 100 uur gedraaid en kan er geconcludeerd worden dat de Tracks boven verwachting presteren. Naast de werkzaamheden op het land wordt er met de tracks ook over de verharde weg gereden waar deze tracks zich ook uitstekend profileren.

OBO Tyres: Wat voor soort voordelen en mogelijkheden zag u met de tracks van OBO Tyres?
Afnemer: Opvallend aan het gebruik van de OBO Tracks is voor mij het grotere contactoppervlak waardoor er meer vermogen op de grond is, de minimale vibratie  waardoor er een verhoogd operator comfort ontstaat, minder slijtage en stilstand van de machine.

OBO Tyres: In welke mate draagt het gebruik van OBO tracks bij aan het bedrijfsresultaat?
Afnemer: Allereerst is de track een kwaliteitsproduct met de specifieke eigenschappen die perfect aansluiten op de werkzaamheden die wij verrichten. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de lage aanschafprijs in combinatie met de vele voordelen en prestaties zal gaan bijdrage aan een reductie in de totale operationele kosten.

Meer informatie over de OBO Tracks? Of geïnteresseerd in de mogelijkheden die OBO Tyres voor u en uw landbouwmachines heeft? Contact info@obo.nl 

Onderstaand meer foto's van de OBO Track


Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?