print

OBO Tyres breidt verkoopteam Europa uit.


14 - 07 - 2015
Met de toevoeging van het Techking nieuwe bandenpakket aan het assortiment van bandenvernieuwingsbedrijf OBO Tyres in Hardenberg en het Duitse Leipzig, is het bedrijf in 2015 een nieuwe weg in geslagen. Het bedrijf lanceerde het second life banden concept waarbij 1 band met 2 tot 3 levens geleverd wordt en speelt hiermee in op de veranderingen op de Industriële markt. Een uitbreiding van het verkoopteam is ingezet.
 
Importeur Techking Tyres
OBO Tyres werkte al langer samen met Techking Tyres in de ontwikkeling van een nieuw 24R20.5 karkas en verwierf eind vorig jaar de Importeur status van Techking banden voor de landen Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland en mag leveren in diverse andere Europese landen. In plaats van alleen nieuwe banden aan het producten gamma toe te voegen  bedacht OBO Tyres het duurzame second life concept. Het concept bevat naast 5 jaar garantie, de mogelijkheid tot het vernieuwen van deze band ook een statiegeld principe voor een versleten band.  “Het concept slaat aan” zegt Commercieel Manager Eef Brinks. “De eerste Techking band uit de 24R20.5 samenwerking  kwam onlangs terug voor vernieuwing en het overgebleven karkas is een juweeltje.” Zo voorzien we onze klanten van een kwaliteitsband en beïnvloeden we onze karkassen aanvoer. “We kijken nu hoe we onze aanwezigheid in Europa kunnen verstevigen.”
 
Christian Fragner
De eerste stap in de uitbreiding van de positie in banden-Europa komt in de vorm van International Accountmanager Christian Fragner (40 jr.) De in Nederland opgegroeide Christian komt uit een gezin van Duits-Oostenrijkse ouders. Met jarenlange ervaring buitendienst ervaring op de Industriële markt in Duitsland, een goede aanvulling op het verkoopteam. Christian: “Vanuit mijn vorige betrekking was ik vooral bezig met de verkoop en aankoop van zwaar materieel”. “Nu verleg ik mijn focus op de banden waarop deze grote machines rijden”. “De techniek die erachter schuil gaat interesseert me enorm.” Zoals elk personeelslid dat op de verkoopafdeling werkt, startte Christian zijn functie met enkele weken in de bandenvernieuwingsfabriek om een goed beeld te krijgen van het proces bandenvernieuwing en reparatie. Christian is inmiddels gestart met de eerste bezoekrondes in zijn regio; Noord West Duitsland.

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?