print

OBO Tyres’ nieuwe landbouw/industriële band op AGRITECHNICA Hannover


05 - 11 - 2015
OBO Tyres’ innovatieve eerste verschijning op 's werelds grootste vakbeurs beurs voor landbouwmachines en apparatuur.

HARDENBERG, 5 november 2015:  De compleet nieuwe 24R20.5 Transport Heavy Duty (HD) wordt tijdens de Agritechnica in het Duitse Hannover gepresenteerd door het Nederlands-Duitse OBO Tyres. Deze maat is veruit de meest populaire transportband voor diverse verschillende agrarische toepassingen die OBO produceert en verkoopt. De band wordt gepresenteerd als een slijtvast alternatief  voor voertuigen in het loon- en dumperwerk. De focus ligt op performance en duurzaamheid.
 
Het complete proces van onderzoek en ontwikkeling van zowel het karkas en het profielontwerp alsmede het samenstellen van nieuwe rubber compounds is door OBO Tyres en partners gedaan.  De Transport HD is OBO’s eerste eigen gemaakte band voor landbouw én transport.
 
“Het was de vraag uit de markt die aanleiding vormde de maat 24R20.5 te voorzien met een open profiel geschikt voor transport .” “De band onderscheidt zich onder andere door een 24 mm diep open profiel waarbij er een optimale balans is tussen comfort en tractie.” “De band heeft de hoogst dragend vermogen in zijn klasse (178D/7500kg) en is daarmee een Heavy Duty allrounder” aldus Frederik Zandman Technisch Manager bij OBOTyres.
 
Vernieuwbaar
OBO Tyres is één van Europa’s grootste vernieuwers met een geschiedenis van meer dan 55 jaar. Vanzelfsprekend is de nieuwe band zo ontworpen dat deze geschikt is voor herhaaldelijke vernieuwing. Afhankelijk van het gebruik garandeert OBO Tyres 2-4 levens. OBO Tyres heeft een grote vernieuwingsproductiefaciliteit in Hardenberg en is gespecialiseerd in banden voor Landbouw en Industrie. Het heeft een eigen distributiecentrum en afdelingen in Duitsland en Roemenië.
 
Nieuw & Vernieuwd
OBO Tyres is de exclusieve importeur van het Chinese merk Techking banden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Hieraan gekoppeld is het tweede leven concept waarbij OBO Tyres naast 5 jaar garantie, een statiegeld principe biedt op de aangeschafte band of een  vernieuwing.
 
Webshop
Bezoekers van de AGRITECHNICA krijgen nog een primeur. Alle bandenvernieuwingen-, repatie banden en toebehoren uit het assortiment van OBO Tyres kunnen nu makkelijk gevonden worden in een nieuwe webshop. Het maakt niet uit of mensen een geschikt profiel zoeken voor hun versleten band, de reparatie aan een band uit willen laten voeren of dat ze de actuele voorraad aan banden willen bekijken. Alles staat vanaf nu in de webshop op shop.obo.nl 

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?