print

OBO Tyres ontwikkeld bijzondere band voor bietenzaaicombinatie


16 - 05 - 2018
OBO Tyres heeft in samenwerking met Loonbedrijf van Kempen in Vierlingsbeek een hele bijzondere band voor bietenzaaicombinaties ontwikkeld die de ultieme oplossing is voor het grote opbrengstverlies door omvallende bieten.

Nieuwe bietenrassen groeien meer bóven de grond dan ín de grond om de hoeveelheid aanklevende grond bij het rooien (tarra) te verminderen. Dat is een probleem voor die bieten die gezaaid zijn in de rij naast het aangereden tractorspoor, want ze vallen gemakkelijk om en worden gemist bij het oogsten. Tot nu toe werden voor de zaaicombinatie altijd twee smalle banden naast elkaar gemonteerd en die zorgden dan voor diepe sporen waar de tractor gereden had. Bij een 12-rijen bietenzaaier heb je dan om de 4 meter 2 dubbele tractorsporen waarin bieten eenvoudig omvallen en een enorme schadepost veroorzaken.

De perfecte oplossing die OBO Tyres samen met Loonbedrijf van Kempen heeft bedacht is even doordacht als effectief. Op het karkas van een 900/50R42 werden in meerdere lagen twee stroken rubber van elk 35 cm breed opgebouwd en geprofileerd tot een bijzonder breed en egaal draagvlak met een tussenruimte van 15 cm. Daarmee is de ideale uitrusting voor het kritische bietenzaaien bereikt; maximaal contactvlak zonder insporing, zonder wielslip en met een minimale bodemverdichting. Precies wat de bietenteler nodig heeft om tot hoge gewasopbrengsten te komen, zonder omvallen….Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?