print

Ondernemers van Cumela bezoeken OBO Banden


18 - 02 - 2015
Duurzaamheid én kostenbesparing tegelijk
 
Hardenberg, 17 februari 2014: Op 6 februari jl. kreeg OBO banden 80 ondernemers van brancheorganisatie Cumela op bezoek. Het thema van de dag was “Duurzaamheid, veel meer dan bandenvernieuwing”. ‘Bijna 70% van onze grondstof – het karkas van de band – komt ‘uit de vuilnisbak’ en krijgt bij ons een tweede leven’, aldus Eef Brinks, commercieel manager bij Obo banden. Klanten van Obo betalen dus alleen voor het loopvlak en voorkomen afvoerkosten omdat zij hun afgeschreven band aanleveren als grondstof bij Obo. Op deze manier gaan een forse kostenbesparing én duurzaamheid hand in hand!
 
50 jaar ervaring met bandenvernieuwing
Cumela, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, organiseerde het bezoek aan Obo in Hardenberg  in het kader van de  jaarlijkse contactdag voor ondernemers in Overijssel. Obo banden heeft ruim 50 jaar ervaring met het repareren en vernieuwen van banden voor speciale doeleinden. In eigen fabriek worden banden van groot formaat uit de sectoren landbouw, gazon, grondverzet en industrie gerepareerd en vernieuwd.
 
Aantrekkelijke prijzen én duurzaamheid gaan samen
Versleten banden hoeven niet weggegooid te worden maar krijgen bij Obo een nieuw profiel voor een tweede leven. Hierdoor hoeven minder nieuwe grondstoffen aangeboord te worden. Dit betekent natuurlijk een winst voor het milieu. Door hergebruik van het karkas is er een besparing op grondstoffen waardoor de prijs van de vernieuwde band zeer aantrekkelijk is. Gerecyclede banden van Obo zijn door hun prijs en duurzaamheidsaspecten ook in trek bij klanten die aandacht hebben voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
 
Rondleiding fabriek
De gasten kregen een rondleiding in de fabriek en kregen een toelichting op de verschillende technieken voor bandvernieuwing.  Voorbeelden hiervan zijn de kostenbesparende volvormvernieuwing en de koudzoolvernieuwing waarbij sprake is van hoge rubberkwaliteit en vele verschillende bandenprofielen.  Naast vernieuwing repareert Obo banden. In de fabriek kregen de bezoekers een indruk van het vakmanschap dat hierbij om de hoek komt kijken. Door gebruik te maken van warmvulcanisatie krijgt de gerepareerde band een perfecte kwaliteit en is het verschil met een nieuwe band nauwelijks te zien.
 
Primeur
Tot slot had  Frederik Zandman, Technisch Manager bij Obo, nog een primeur. In maart introduceert OBO banden haar eerste echte nieuwe band. 'Van de op een nieuw karkas ontwikkelde 24R20.5 Transport HD met een extra 24mm diep open center profiel, hebben wij hoge verwachtingen', aldus Zandman. Deze nieuwe band heeft optimale tractie door een uitgekiend profielontwerp. Hij heeft het hoogste draagvermogen in zijn klasse (178D/7500 kg) en is een Heavy Duty allrounder die geschikt is voor vele toepassingen. De band is niet rijrichting gebonden en door de brede comfortzone zorgt hij voor perfect rijgedrag. Het open profiel en de afgeronde nokken zorgen ervoor dat de band goed lost en de ondergrond minimaal beschadigt.
De band is her-profileerbaar en vanzelfsprekend zijn de bestaande karkassen in de OBO mal te vernieuwen, maar hij is ook leverbaar op een nieuw karkas. Speciaal voor de Transport HD is er een nieuwe rubbercompound ontwikkeld die uitermate geschikt is voor zware toepassingen. Een betere warmte afvoer en verbeterde weerstand tegen slijtage en inrijdingen garandeert een lange levensduur. Een hoge kwaliteit band tegen een zeer scherpe prijs.
 
Behalve voor vernieuwing van banden, kunnen klanten dus vanaf maart ook terecht bij Obo voor een geheel nieuwe band!Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?