print

Uitbreiding, exclusiviteit en vernieuwing bij OBO Tyres


05 - 09 - 2016
'Wij voegen waarde toe aan een product dat je al hebt'
 
OBO (Overijsselse Banden Onderneming) Tyres uit Hardenberg, heeft zijn sporen als bandenvernieuwer ruimschoots verdiend. Ze doen er alles aan om in de roerige bandenmarkt actief te zijn en te blijven, dan wel voorop te willen lopen met innovaties. Met productuitbreiding, exclusiviteit en vernieuwing laat OBO Tyres van zich horen en zien. Manager Operations Frederik Zandman licht de ontwikkelingen toe.
 
Uitbreiding en exclusiviteit

 
“Wij zoeken continu naar werkbare oplossingen die zo makkelijk mogelijk gerealiseerd kunnen worden. De klant ontzorgen en maatwerk leveren.” Een van die oplossingen is onze nieuwe OTR bandenlijn. De range van het merk MTP bieden nieuwe banden voor uiteenlopende toepassingen zoals (wiel)laders, knikdumpers, graders, kranen en dumptrucks. OBO Tyres heeft voor deze lijn de exclusieve rechten als distributeur voor de Benelux verworven. “Met MTP is onze range compleet en kunnen we zo goed als iedereen voorzien van een passend aanbod OTR banden.” De banden zijn er in diverse groottes beginnend bij een 15.5R25 oplopend tot een 24.00R35. MTP is een merk  van Universal Tyre Trading (onderdeel van Magna Tyres Group). Onlangs is OBO Tyres ook distributiepartner voor de Benelux van de nieuwe landbouwlijn van Magna Tyres geworden.  Alle nieuwe banden, maar ook het aanbod van vernieuwde banden, gebruikte banden en toebehoren zijn online te bestellen via de online shop: shop@obo.nl. “Soms kunnen we in de vernieuwing geen oplossing bieden. Nu bieden we met de landbouwlijn van Magna Tyres een alternatief. We zijn tevreden met de samenwerking. De bandenlijn biedt een kwalitatief hoogwaardig product waarbij aandacht aan alle facetten van een goede band is besteed. Dat past bij ons gedachtegoed en toekomstplannen. Beiden gaan we voor kwaliteit.” 
 
Vernieuwen en verduurzamen
 

“Met het vernieuwen voegen we waarde toe aan een product (de band) dat men voor 80%  al heeft. Daarmee kun je duurzaamheid waarborgen en wordt de kostprijs per uur interessant. Onze technische kennis en speciale machines garanderen maatwerk, rekening houdend met de omstandigheden waarin de gebruiker zijn werk doet. De input van de gebruiker is ook van groot belang bij onze nieuwste service; het vernieuwen van agritracks en loopwielen. Dit is een uitbreiding van ons gamma aan maatwerkoplossingen. Meer of minder nokken, variatie in nokafmeting, nokstand en zelfs materiaal samenstelling, allemaal verschillende mogelijkheden die door input van de eindgebruiker zorgen voor een perfect resultaat. Hiermee dingen we ook mee naar de ATH innovatieprijs. Dit bijzondere procedé doen we in eigen beheer en hebben daarvoor als enige in de wereld een zelf ontwikkelde machine. Daarmee is ons machinepark verder uitgebreid en geschikt gemaakt voor deze nieuwe productgroep. Onze technische kennis en vakmanschap maken een product dat al goed is nog beter, passend voor alle specifieke omstandigheden: maatwerk”, aldus Zandman.

Kom kennismaken met de uitbreiding en vernieuwingen van OBO Tyres bij stand: Veld C, 3.22

Bron: Beurskrant AgroTechniek Holland 2016

Terug naar het nieuws overzicht

Al lid van de OBO nieuwsbrief?